İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile yürütülen Tercihim Türkçe Kardeş Okul Projesi” kapsamında, Bosna Hersek JU Srednja  Gradevinska škola Mostar okulu öğretmenleri ve öğrencileri  okulumuzu ziyarete geldiler. Proje  boyunca ortak kültürel değerlerimizin kuvvetlenmesi; dil, tarih, kültür ve eğitim sistemlerinin tanıtılması, barış, sevgi, kardeşlik, dostluk duygularının geliştirilmesi planlanmaktadır.

Ziyaretler kapsamında Bosnalı kardeş okulumuzla, 23 Nisan coşkusunu Kadıköy Cemal Diker İlkokulunun düzenlediği programda  hep birlikte yaşadık. Cemal Diker İlkokulu müdürü Önder Topçu’ya nazik davetleri için  teşekkür ediyoruz.

Yarışmaya katılacak öğrenciler  Müzik öğretmeni Berna Anter & İngilizce öğretmeni N. Merve Aktoprak'a müracaat edebilirler.

Türk edebiyatının  özgün yazarlarından  Latife Tekin’i okulumuzda ağırladık.  Berci Kristin Çöp Masalları romanı üzerine okulumuza davet ettiğimiz Latife Tekin ile 13 Mart 2024 çarşamba günü  romanları ve edebiyat üzerine bir söyleşi yaptık. Latife Tekin’i tanıtan sunum ile başlayan program, okulumuz perküsyon ekibinin romana konu olan bölümlerini  müzik dinletisi ile icra etti.. Daha sonra öğrencilerimizin sorularıyla devam eden söyleşide Latife Tekin, eserlerini, biriktirdiklerini, biriktireceklerini, büyülü dilini kısacası yüreğini bizlerle paylaştı. Görsel Sanatlar zümresi,  Berci Kristin Çöp Masalları romanının farklı kesitlerini yapmış olduğu resimlerle tuvale yansıttı. Yazar Latife Tekin’e bizimle birlikte olduğu için teşekkür ediyoruz.Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca teşekkür ederiz.

Kabataş Erkek Lisesinin düzenlediği Ömer Seyfettin 12. Hikaye Yarışması’nda okulumuz öğrencilerinden Eflin Çördük İstanbul ikinciliği elde ederken , Zeynep Yaylakaşı Dikkate Değer Hikayeci ödülünün sahibi oldu.Dereceye giren öğrencilerimizi  tebrik ederiz , danışman öğretmenleri Suna Demirlenk Yılmaz, Adem Gişi’ye teşekkür ederiz.

Tercihim Türkçe" Projesi kapsamında okul müdürümüz Sayın Alaeddin Gündüz ve projeden sorumlu İngilizce öğretmenimiz Burcu Karayavuz Bosna Hersek'te bulunan kardeş okulumuzu ve Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret ederek yaptıkları toplantılarda projenin planlamalarını ve sonraki aşamalarını görüştüler. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve Türkçemizin yaygınlaştırılmasını sağlamak için kararlar aldılar. Ziyaretler esnasında gösterilen misafirperverlik için kardeş okulumuza teşekkür ederiz.

TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 -B Bilim Fuarı Proje Sergileri’nin açılışı Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sadık Aslan ‘ın teşrifleriyle yapıldı.Şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen sergide öğrencilerimiz projelerini gelen konuklara, öğretmenlere ve öğrencilere sundular.Bilim Fuarında proje yürütücüsü Tuncay Çam’a , emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz  konferans salonunda velilere ve öğrencilere  yönelik Ortaöğrem Kurumları Yönetmeliği hakkında bilgi verildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Renklerle Atatürk Resim Sergimizin açılışını Kadıköy Kaymakamı Sayın Muhittin Pamuk yaptı. Katılım sağlayan misafirlerimize ve sergide emeği geçen öğretmen, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak... Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle andık. Programa Kadıköy Kaymakamı Sayın Muhittin Pamuk ve protokolün değerleri üyeleri katıldı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizle katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Cumhuriyetimizin 100. Yılını, geçmişin bilinci ve Atatürk’ün oluşturduğu kuruluş ilkelerine bağlılığını, akıl ve bilim rehberliğinde dünyanın en güzel coğrafyasında geleceğe yürüyüşünü gururla ve çoşkuyla “ Açtığın cumhuriyet yolunda, yüzyıllarca yürüyeceğiz” diyerek kutladık.
 Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

20 Ekim 2023 Cuma günü 09.00-17.00 arasında okulumuzda Kızılay Kan Bağışı Kampanyası yapılmıştır. Velilerimiz  ve Bostancı sakinleri okulumuza gelerek kan bağışı etkinliğimize  katılmışlardır.

Kızılay Kan Bağışı Kampanyasında emeği geçen Kızılay Kurumuna ve görevlilerine, etkinlikte görev alan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve  bağışımıza katılan bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.