Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak... Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle andık. Programa Kadıköy Kaymakamı Sayın Muhittin Pamuk ve protokolün değerleri üyeleri katıldı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizle katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Cumhuriyetimizin 100. Yılını, geçmişin bilinci ve Atatürk’ün oluşturduğu kuruluş ilkelerine bağlılığını, akıl ve bilim rehberliğinde dünyanın en güzel coğrafyasında geleceğe yürüyüşünü gururla ve çoşkuyla “ Açtığın cumhuriyet yolunda, yüzyıllarca yürüyeceğiz” diyerek kutladık.
 Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

20 Ekim 2023 Cuma günü 09.00-17.00 arasında okulumuzda Kızılay Kan Bağışı Kampanyası yapılmıştır. Velilerimiz  ve Bostancı sakinleri okulumuza gelerek kan bağışı etkinliğimize  katılmışlardır.

Kızılay Kan Bağışı Kampanyasında emeği geçen Kızılay Kurumuna ve görevlilerine, etkinlikte görev alan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve  bağışımıza katılan bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

‘’Çevre - İklim - Enerji - Ayak İzlerimiz’’ konulu seminer çalışmalarına devam ediyoruz. Projemize destek veren Marmara Üniversitesi STK Merkezi Müdürü Prof. Dr. Esra Yüksel Acı'ya teşekkür ediyoruz.

Sürdürülebilir Dünya temalı videoları EBA Portalından takip edebilirsiniz.

Bu hafta Kadıköy ilçesinde iki birincilik göğüsledi HKAL.
6 Ekim İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.Yıl Dönümü kapsamında yapılan şiir yarışmasında öğrencilerimizden Yasin Emir Karaefe “Kurtuluşun Ayak Sesleri” şiiriyle  ilçe birincisi oldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan kompozisyon yarışmasında öğrencilerimizden Cemre Naz Sönmez “İlmek İlmek Cumhuriyet” metniyle ilçe birincisi oldu. Öğrencilerimizi, danışman öğretmenleri Suna D. Yılmaz ‘ı ve tüm edebiyat zümresini tebrik ediyoruz.

Tem

2023 LGS sonuçlarına göre okulumuzu kazanan öğrencilerin e-okul güncellemeleri için kayıt işlemleri 15-16-17  Ağustos 2023 Tarihlerinde saat:10.30-16.00 arasında yapılacaktır.

Kayıt için gerekli evrak : 1 adet vesikalık fotoğraf , T.C. Kimlik kartı ve fotokopisi

Haz

Geleneksel yıl sonu hazırlık sınıfları gösterimiz ile 2022-2023 Hazırlık A - B - C - D - E sınıflarımızı 9. Sınıfa uğurladık. Çeşitli skeçler ve canlı müzik performanslarıyla renkli geçen törenin ikinci kısmında hazırlık sınıfını dereceyle bitiren öğrencilerimize sertifika ve rozetlerini okul müdürümüz Alaeddin Gündüz ve müdür yardımcılarımız Belgin Uçar ve Seda Şahin takdim ettiler. Daha sonra bütün öğrencilerimiz sertifika ve rozetlerini almak üzere sınıf öğretmenleri  Merve Aktoprak, Gülseren Erbul, Burcu Karayavuz, Merve Gökben ve Şirvan Elif Kavukçu ile sahnede buluştular. Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimize ve İngilizce, Müzik, Görsel Sanatlar öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Bu sahne bir ayna ,bize bizi anlatan, yolumuzu aydınlatan...Bu sahnedeki kahramanlar bize hayatın içinden duyguları ve insanları yansıtıyor. Baktığında sen kendi aynanda ne görüyorsun?Hangi kahraman bu yolculukta yoldaşın?

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Toplumsal sağlık ve deprem farkındalığı için eğitim ve proje üretme üzerine düzenlenen Sağlık Elçileri Eğitim Programı Proje Yarışması'nda okulumuz öğrencileri Dijital Oyun kategorisinde il birincisi olmuştur.Istanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü Kongre Merkezi’nde yapıldı.Okulumuz öğrencilerinden Tuana Soylu, Ege Dağhan Ünal ve Abide Azra Kölüksüz birincilik ödüllerini aldılar. Öğrencilerimizi ve görsel sanatlar öğretmeni Reyhan Kabasakal’ı tebrik ediyoruz.

“Bütün ümidim gençliktedir.”

M. Kemal ATATÜRK

Okulumuz konferans salonunda düzenlenen  programda tarih öğretmenimiz Erdal Zor günün anlam ve önemini belirtirken 11E sınıfı öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ataya Cevabını  inanç ve içtenlikle seslendirdi. Müzik öğretmenlerimizin yetenekli HKAL gençliği ile hazırladığı müziklerle sanatın güzelleştirdiği kutlama programımız, ödül töreni ile son buldu. 7. Ustalara Saygı Ezbere Şiir Okuma yarışması ve “Sanatın Amacı Güzeli Aramak mı Faydalı Olmak mı?” konulu deneme yarışmamızda dereceye giren gençler ödüllerini aldı. Görsel sanatlar dersi  öğretmenlerimiz ve öğrencilerinin tasarım ve dekorları ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ruhunun yaşatıldığı programımızda emeği geçen idarecilerimize, edebiyat, tarih, beden eğitimi, resim ve müzik dersi öğretmenlerimize, gerek sahnede görev alan gerekse sahne arkasında destek veren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

“Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”   M. Kemal ATATÜRK

Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi

Duru Kılavuz

Hayal Ettiğimiz Her Şey Sanattır

Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

Hayrunnisa Zengin

İdealar Sanatı

Burak Bora Anadolu Lisesi

Güçlü Kutlu

Sanatın Amacı ve Güzellik Üzerine

May

28 Nisan Cuma Günü  7. Ustalara Saygı Şiir Okuma Yarışması'nı okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik. Yarışmaya katılan bütün okullarımıza ve öğrencilere  teşekkür ederiz. Dereceye giren öğrencilere ödülleri okulumuzda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı  Töreninde takdim edilecektir.