Okulumuz 9-D sınıfı öğrencilerinden Erva Şevval Kerçin Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda İstanbul Asya, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinin dahil olduğu bölge yarışmasında birincilik elde etmiştir. Öğrencimize Türkiye finalleri için gideceği Ankara'da başarılar diliyoruz.

İklimlendirme ve Çevre Temalı Resim Sergimizin açılışını Kadıköy Şube Müdürü Sayın Mehmet Ertekinoğlu’nun  katılımıyla gerçekleştirdik. Görsel Sanatlar öğretmenleri Reyhan Kabasakal ve Pınar Gün Eren’in rehberliğinde öğrencilerimizin yapmış oldukları resimler büyük beğeni topladı.Sergiye katılan okul müdürlerine, değerli misafirlere ve sergide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Yazar Söyleşilerinin ikincisinde yazar Yekta Kopan ile birlikte keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Can Yayınlarına ve Yekta Kopan’a bu keyifli söyleşi için teşekkür ederiz.

Kalemi kuvvetli, Türkçeyi doğru kullanan, kelime haznesi geniş öğrencilerimizi keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin düzenlediği    "Hkal Genç Yazarlarını Arıyor"  başlıklı  hikaye yarışmamız sonuçlandı. 24 Mart 2023 tarihinde okul müdürümüz dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini, katılan tüm öğrencilerimize de katılım belgelerini  takdim etti.  Elfida adlı hikayesi ile Elif Nehir Akdeniz birincimiz , Yol  adlı hikayesi ile Cemre Naz Sönmez ikincimiz ve Saklambaç adlı hikayesi ile Zeynep Yaylakaşı üçüncümüz oldu. Yarışmaya katılan tüm genç ve yetenekli öğrencilerimizi kutluyor, yazma serüvenlerinin  devamını diliyoruz.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden emekli olan halen Kartal Kızılay Hastanesinde çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Şevki Erdem okulumuza nakdi bağışta bulunmuştur. Sayın  Erdem"e Okul Aile Birliğimize yapmış olduğu bağış için teşekkür ederiz.

Okulumuz 9 D  sınıfı öğrencilerinden Erva  Şevval Kerçin  TÜBİTAK  Lise Araştırma Proje Yarışmalarında ön değerlendirmeyi geçerek İstanbul bölge aşaması  finallerine davet edildi. Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ederiz.Öğrencimize finallerde yürekten başarılar dileriz.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü için konferans salonunda düzenlediğimiz törende, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle andık.

Törende emeği geçen İngilizce, Müzik ve Resim zümrelerine ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda 17 Mart 2023 Cuma günü  "Bir Ünite Kan  Üç Hayat" sloganı ile  kan bağışı etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte emeği geçen Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma  ve Kızılay Kulübümüze, Girişimcilik Kulübümüze ; felsefe öğretmenimiz Yeşim Kukul ve edebiyat öğretmenimiz Suna Özcan Kuru'ya ; kan bağışında bulunan mezun,  öğretmen, esnaf ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 102. Yıl Dönümü münasebeti ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz konferans salonunda program düzenlendi.

Programa Kaymakamımız Sayın Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sadık Aslan, protokol mensupları,  siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve öğretmenlerimiz ile vatandaşlarımız katıldı.

Kadıköy ilçesi  Bostancı Atatürk Ortaokulu  tarafından hazırlanan program,  saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.   Programda, "İstiklal Marşı'nın Kabulü" konulu sinevizyon gösterimi sonrası Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikâyesi ile İstiklal Marşımızı yazma sürecini anlatan tiyatro, oratoryo gösterisi ile  devam etti.

Program sonunda, İlimiz genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik  okulumuz tarafından düzenlenen "'Âkif'in Sözü Cumhuriyetin Yüzü Temalı Kompozisyon Yarışması" nda  ve İlçe çapında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere  hediyeleri Kaymakam  Sayın Muhittin Pamuk ve  protokol üyeleri tarafından verildi.

İstanbul'u Okuyorum ve Okuma Becerilerinin Geliştirilmesi Projeleri kapsamında Yazar  Yücel Öztürk ile söyleşi yaptık. Yazar Öztürk , sohbete sanat kavramı üzerinde durarak başladı. Söyleşi , öğrencilerimizin  Kuşkesen adlı öykü kitabı soruları  ile devam etti ve akabinde  yazarın kitap imzalaması ile son buldu.Bugünün anısına okul müdürümüz Alaeddin Gündüz , konuğumuza kendi adına bağışlanan Fidan dikme sertifikasını takdim etti.Programın hazırlanmasında emeği geçen edebiyat öğretmenlerine ve öğrencilerimize   , özellikle yazar Yücel Öztürk'e teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda  II. Dönem eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak üzere Öğretmenler Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Okul Müdürü  Alaeddin Gündüz başkanlığında açıldı, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından gündem  maddelerinin görüşülmesine geçildi.Buna bağlı olarak başarının artırılması için alınacak tedbirler,  okulun işleyişi ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. 2.Dönem yapılacak projeler, yarışmalar ve etkinliklerin planlanması  üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

2.dönem emekli olacak coğrafya öğretmenimiz Ercüment Erdem'e hüzünlü bir şekilde veda edildi.

Toplantı okul müdürümüzün iyi dilekleriyle sonlandırıldı.

Okulumuz tarafından başlatılan yardım kampanyası sonrası 2. araç  afet bölgesi Adıyaman Gölbaşı'na  doğru yola çıktı. Okul müdürümüz Alaeddin Gündüz, yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam ediyoruz, dedi. Deprem bölgesinde hayatta kalanlara bir nebze de olsa destek olabilirsek bundan  büyük mutluluk duyarız, dedi.

Kampanyamıza ortak olan Mustafa Mihriban Boysan ve Kazım Karabekir Ortaokullarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca desteklerini esirgemeyen HKAL Okul Aile Birliğine, hayırsever velilerimize, her daim yanımızda olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Deprem bölgesine yardım seferberliği devam ediyor. 3. yardım aracı cuma günü yola çıkacaktır. Birlikte olmak isteyenleri okulumuza bekliyoruz.