LET US SAİL TOGERHER

Okulumuz Erasmus+ proje ekibimizin Avrupa Komisyonu'nun Kodlama haftasındaki uluslararası alanda düzenlemiş olduğu etkinlik ile "Mükemmellik Sertifikası" almaya hak kazanmıştır. Proje ekibi öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Covering 72 percent of the Earth and supplying half its oxygen, the ocean supports the greatest abundance of life on our planet. It regulates the climate, absorbs carbon dioxide, holds 97% of Earth's water, produces half of the oxygen in the Earth's atmosphere and absorbs 25 percent of CO2 emissions.     However, our oceans are under threat from pollution (oil spills or marine litter)and illegal fishing to climate change. To protect our ecosystems and their biodiversity we will follow the EU "Marine Strategy Framework Directive". In accordance with this, we want to protect and manage our seas and oceans taking individual responsibility in a sustainable way.

Let Us Sail Together !

Erasmus+ Kasım/Aralık Ayı Çalışmalarımız

1.Ortak okullarımızla birlikte proje tanıtım videomuz oluşturuldu.
2.Partnerlerimize Türkiye'nin deniz tarihi, deniz ekonomisi, deniz coğrafyası ve deniz edebiyatı öğrencilerimizin hazırladığı sunumlar ile tanıtıldı.
3.Öğrencilerimiz İstanbul tanıtım sunumu hazırladı.
4.Proje logomuzu seçmek üzere ortak ülke öğrencileri logolar tasarladılar. Projemizin "Logo yarışması" yapıldı. Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı logo 1.seçilerek proje logosu olmaya hak kazandı.
5.Ortak ülke öğrencileri yılbaşı kartları düzenleyip birbirlerine gönderdiler.
6.Ortaklarımızın proje sorumlusu öğretmenleri ile aylık online proje toplantıları yapıldı.

Let Us Sail Together! adlı Erasmus + projemizde ortak ülkeler İsveç, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz,Türkiye ve İzlanda arasında düzenlenen logo yarışmasında öğrencimiz Emir A.'nın  tasarımı 1.oldu. Öğrencimizi, proje koordinatörümüz Birce Pura ve proje ekibi öğretmenimiz Şule Açıkel Oral'ı kutlarım.

Alaeddin GÜNDÜZ

Erasmus+ proje ekibi öğrencilerimizin Ekim ayı çalışmalarıdır.

Codeweek Haftası kapsamında Hayrullah Kefoglu Anadolu Lisesi olarak "Let us Sail Together!" adlı Erasmus+ ve eTwinning projelerimiz çerçevesinde "Hkal is Coding" adlı etkinliğimizi oluşturduk. Erasmus+ proje koordinatörümüz Birce PURA ve matematik öğretmenimiz Şule Açıkel ORAL tarafından düzenlenen, 21-25 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşmekte olan etkinliğimiz son hızıyla devam etmekte.

Etkinlik çerçevesinde öğrencilerimiz  proje ortağımız olan 6 ülkeyle birlikte eTwinning platformunda Padlette paylaştıkları  kelimelerden bir kelime bulutu yaptılar ve code.org sitesinden oluşturulan Codeweek class) dahilinde online "AI for Oceans" (Denizler için Yapay Zeka kursuna katılarak kodlamaya adım attılar.   Kodlama haftasına katılan öğrencilerimize Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan katılım sertifikaları okul müdürümüz Sayın Alaeddin GÜNDÜZ tarafından öğrencilerimize takdim edilmiştir. Kodlama konusunda okullarımıza farkındalık kazandırmak amacıyla devam eden Code Week (Kod Haftası) etkinliğine tüm okullarımız katılım sağlayabilmektedir. Aşağıda yer alan kod ile etkinliğimize katılım sağlamak isteyen öğretmenlerimiz davetlidir.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU (Code4all): cw20-AAdDd @memkadikoy @ulusalajans @turkiyetwinning @istanbulilmem @tcmeb @codeweekeu #etwinningtürkiye #erasmusplus #codeweekeu

İngilizce öğretmenimiz Birce PURA koordinatörlüğünde yürütülen "Let us Sail Together!" adlı Erasmus+ projemiz denizlere kıyısı olan 6 ülkenin bir araya geldiği öğrencilerin denizlerimizin korunmasında çözümler ürettiği, iklim değişikliği, küresel ısınma, Co2 emisyonu gibi çevremizi tehdit eden problemlere çözüm aradığı projemizde öğrencilerin dijital yeteneklerini yapay zeka ve kodlama gibi sistemlerle kuvvetlendirmek, öğrencilerin yaratıcılık, problem çözme gibi 21.yy becerilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır.

#ErasmusDays @ulusalajans @turkiyeulusalajansi @kadikoymem @istanbulilmem @erasmusgunleri #letussailtogether

Erasmus+ projemiz "Let us Sail Together!" kapsamında Code Week 2020 etkinlik hazırlıklarımız son hızla devam etmekte...18-25 Ekim 2020 de gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizde Hkal öğrencileri Erasmus+ ve eTwinning projelerimiz dahilinde ortak olunan 6 ülkeyle birlikte Padlette paylaştıkları kelimelerden bir kelime bulutu yapacaklar ve code.org sitesinden oluşturulan Codeweek class dahilinde online "AI for Oceans" kursuna katılarak kodlamaya adım atacaklardır. @istanbulilmem @memkadikoy @turkiyetwinning @ulusalajans @erasmusplus_tr #letussailtogether#erasmusplus #etwinningtürkiye #codeweek

Tem

İngilizce öğretmenimiz Birce Pura koordinatörlüğünde hazırlanan "Let Us Sail Together" adlı Erasmus projemiz kabul edilmistir. Öğretmenimize ve öğrencilerimize projenin uygulama aşamasında başarılar dileriz.