Gezi Kulübü

10 Ocak 2019 Cuma günü öğrencilerimiz; tarih öğretmenimiz Gamze İşgüder , biyoloji öğretmenimiz Elif Sebnem Kolata ve matematik öğretmenimiz Metiner Delibaş eşliğinde Bursa'yı gezdi. Önce UNESCO Dünya mirası listesinde bulunan Cumalıkızık Köyü, ardından Ulucamii, Yeşil Türbe, Koza Han, Panorama 1326 Bursa Fetih müzesi, Tophane, Kapalı Çarşı, Orhan Gazi Türbesi, Osman Gazi Türbesi gibi Bursa'nın mimarisi, tarihi ve manevi değeri ile öne çıkan sembol mekanlarını gezdiler. Geziyi düzenleyen öğretmenimiz Gamze İşgüder'e ve kendilerine eşlik eden Elif Şebnem Kolata'ya ve Metiner Delibaş 'a tesekkür ederiz.
BURSA'DA ZAMAN
Bursa'da bir eski cami avlusu,
Küçük şadırvanda şakırdıyan su;
Orhan zamanından kalma bir duvar...
Onunla bir yaşta ihtiyar çınar
Eliyor dört yana sakin bir günü.
Bir rüyadan arta kalmanın hüznü
İçinde gülüyor bana derinden.
Yüzlerce çeşmenin serinliğinden
Ovanın yeşili göğün mavisi
Ve mimarîlerin en ilâhisi. ( ... )
Su sesi ve kanat şakırtılarından
Billûr bir âvize Bursa'da zaman.
Yeşil türbesini gezdik dün akşam,
Duyduk bir musikî gibi zamandan
Çinilere sinmiş Kur'an sesini.
Fetih günlerinin saf neşesini
Aydınlanmış buldum tebessümle.
Ahmet Hamdi TANPINAR

2021 Ocak tarihlerinde öğrencilerimizle Bursa- Uludağ Gezimiz gerçekleşti. İlk gün Uludağ´da kayak, kızak ve telesiyej etkinlikleri ile kar keyfi yaşayan gezi ekibi, 2. gün Bursa´nın tarihi mekanları gezildi. Ulucamii, Tophane, Koza Han, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu ve Yeşil Türbe´nin ardından UNESCO kültür mirası olarak kabul edilen Cumalıkızık Köyü gezildi. Geziyi düzenleyen öğretmenimiz Mahmut Öğüt´e teşekkür ederiz.

HKAL Gezi Klübümüz Uludağ Gezisi planlamaktadır.Ayrıntılar şöyledir:

20 Ocak sabahı yola çıkılacaktır.

20 Ocak otelde konaklanacaktır.

21 Ocak akşamı dönüş yolculuğu yapılacaktır.

Ücret 270 TL´dir.

Son başvuru 08 Ocak´tır.

Sınıfınızdaki gezi kulübü temsilcisine başvurabilirsiniz.

2 Kasım 2018 cuma günü Gezi Kulümüzün  öğretmenleri mahmut Öğüt´ün önderliğinde düzenlediği Ankara gezisinde Anıtkabir´de Ata´mıza saygı ve minnet ziyareti, Meclislerin gezilmesi ve ODTÜ tanıtımına katılmak gibi yogun programla birgün geçirildi. Müdür yardımcımız Birce PURA, öğretmenlerimiz Mahmut Öğüt veErdal Zor öğrencilerimizle birlikteydi.

Nis

11 Nisan 2018 tarihinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı projelerimizden biri olan " Denizkabukları" projemiz için Müdür Yardımcımız Birce PURA ile 13 öğrencimiz Maltepe Can Geyran Deniz Kabukları müzesini ziyaret ettiler.