Rehberlik Servisi

Okulumuz  11. sınıf öğrencileriiçin rehberlik servisi tarafından mesleki rehberlik veüst öğretim kurumlarına yönlendirme amaçlı gerçekleştirilen  için düzenlediği Acıbadem Üniversitetesi tanıtım gezisi 8 Ocak 2018 Pazartesi günü idi.

Okulumuz rehberlik servisinin düzenlediği geleneksel Kariyer Haftalarmıza 9 Ocak 2018 Salı günü Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden Doç. Dr. Ahmet Kasım HAN ve Eğitim Bilimleri bölümünden Yrd. Doç. Dr. Oktay AYDIN " Bir Sınavdan Fazlası: Meslek Seçiminde Kariyer Yolculuğu"  başlığıyla gerçekleştirdikleri seminer ile katıldılar. Kendilerine paylaşımları için teşekkür ederiz.

Kariyer Haftaları bünyesinde yapılan  The State University of New York Uluslararası Ortak Lisans Programları semineri 12.12.2017 Salı tarihinde konferans salonumuzda 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yapılmıştır.Çift diplomaya yönelik Uluslararası Ortak Lisan Programları (UOLP), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´na bağlı bir Türk Üniversitesi ve New York Eyalet Üniversitesi sistemine(SUNY) dahil bir üniversite tarafından ortak yürütülen lisans proğramlarıdır.Öğrenciler dönüşümlü olarak eğitimlerinin yarısını Türkiye´de, yarısını Amerika´da görürler.

Not: Bu programlar ücretlidir.

Ayrıntılı bilgi için, http://www.suny.edu.tr/index.php

The State University Of New York Türkiye Ofisi www.suny.edu.tr The State University Of New York Türkiye Ofisi Resmi İnternet Sitesi.

Kariyer Haftalarına Bahçeşehir üniversitesi tarafından 26 Aralık 2017 Salı günü 11. ve 12.sınıf öğrencilerine "APPLYBAU" semineri ile devam edilmiştir.

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 2013 yılında hayata geçirilen ApplyBAU, müfredat bazlı sınav sisteminin yanı sıra öğrencilerin kişisel becerileri, ilgi alanları, yetenekleri, hayalleri ve projeleri ile değerlendirerek üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren bir sistemdir.

07.11.2017 Salı günü tüm 9. sınıflar ve  10B-E-F sınıflara    "BİLİŞİM SUÇLARI" hakkında Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi HUKUK FAK ARŞ.GÖR.ALARA TANSUĞ seminer vermiş ve dünya ile birlikte ülkemizde de internetin yoğun bir şekilde kullanıldığını bu sebeple olumsuz yönlerine de dikkat edilmesi gerektiğinine vurgu yaparak, öğrencileri ve aileleri bilgilendirmenin öneminden bahsederek "Bilişim Suçları" ile ilgili konuşmasında, normal yaşantımızda nasıl davranıyorsak internet ortamında da aynı şekilde davranmamız gerektiğini ve ne gibi davranışların suç sayılabileceğinden bahsetmiştir. Bu konuda dikkat edilmediği zaman birçok mağduriyetin yaşandığını ifade etti.

Ekm

Oklumuz rehber öğretmenlerinden Haydar AFACAN, her yıl düzenlediği üniversite gezilerinden ilkini Sabancı Üniversitesi´ne  gerçekleştirdi. Beden eğitimi öğretmenimiz Ayşe ÖNEL ve edebiyat öğretmenimiz Sibel GÜNALP´in eşliğinde yapılan üniversite gezisi 11. sınıflar için ufuk açıcı bir gezi oldu.