Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz İstanbul'un güzide bir semti olan Bostancı'da eğitime gönül vermiş işadamlarımızdan merhum Hayrullah Kefoğlu tarafından yaptırılmıştır. Adını kurucusundan alan lisemiz 1986-1987 eğitim-öğretim yılında 410 öğrenci, 16 öğretmen, 2 memur ve 2 hizmetli ile öğretime başlamıştır.

Konum olarak; deniz, kara ve demiryolu ulaşımından en iyi şekilde yararlanmaktadır. 1989 yazında okulumuza bir kat daha ilave edilerek derslik sayısı arttırılmıştır.

Okulumuz 1994 – 1995 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Yabancı Dil Ağırlıklı Lise programına geçmiştir. 2002 yılında, Okul Koruma Derneği'nin öncülüğünde başlatılan spor salonu ve sosyal aktivite alanlarını içeren kompleks faaliyete girmiştir.

2005 – 2006 eğitim-öğretim yılında okulumuz Anadolu Lisesi , 2018 yılında Proje okulu ve 2021 yılında  Hazırlıklı Proje okulu statüsü kazanmıştır. 782 öğrenci, 3 idareci olmak üzere 45 öğretmen, 1 memur ve 4 hizmetli ile eğitim öğretime hizmet vermektedir.

Okulumuzda 21 derslik,  Müzik Odası, Resim Atölyesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuarları, Proje Odası, Rehberlik Servisi Odası mevcuttur. Kapalı Spor Salonumuzun yanında yapılan ek binanın üst katına bilgisayar donanımlı modern bir kütüphane yapılarak hizmete açılmıştır.

Okulumuzda değerli velilerimizin katkılarıyla; geleceğin büyüklerini yetiştirmede her türlü olanağı kullanan öğretmenlerimizin gayretleriyle; geleceğe güven dolu adımlarla yürüyen gençlerimizle; daha iyiyi, daha güzeli ve daha çok başarıyı amaçlayarak ilerliyoruz..

Yayın: 10.07.2013 - Güncelleme: 23.06.2021 01:22 - Görüntülenme: 8722