Sivil Savunma Kulübü

1-7 Mart Deprem haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda 6 Mart Cuma günü hem deprem hem de yangın tatbikatı yapıldı. Okulumuz sivil savunma kulübü danışman öğretmeni Rüstem Cem Uyanık'ın davet ettiği İBB itfaiye erleri kuru kimyevi madde dolu yangın tüpü kullanımını, yağ yangınlarının vehametini gösterip kesinlikle suyla müdahale edilmeyeceğini, elektrik panoları yangınlarında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Bilgilerin yerleşmesini için bu uygulamaları sık yapmalıyız. Görevlilere teşekkür ederiz. Sivil savunma Kulübü öğretmenimiz Rüstem Cem Uyanık'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

04 Şubat 2020 Salı günü deprem tatbikatı yaptık. Önce öğretmenler odasında okul müdürümüz Başöğrt. Dr.Bahire EKEN ve Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmeni Rüstem Cem UYANIK

tarafından tatbikatta dikkat edilmesi gerekn hususlar hakkında bilgi verildi.

Siren sesi ile "çök, kapan, tuttun" davranışı yapılıp sınıflar tahliye edildi. Ardında okul bahçesinde okul binasının toplam uzunluğunun yarısı olan 5 metre uzağında toplanıp yoklama alındı.

Deprem gerçeği ile yaşamak ve hazırlıklı olmak  zorunda olan İstanbullular olarak bu tatbikatın  kalıcı davranışlar edinmede faydalı olacağınıa inanıyoruz.

Aralık Cuma günü yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

11 Aralık 2018 Salı günü 10. sınıflarımız okulumuz konferans salonunda " Deprem ve Diğer Doğal Afetler" konulu bir seminere katıldı.  Prof. Dr. Şükrü Ersoy´a ve kendisini okulumuza davet eden coğrafya öğretmenimiz Rüstem Cem Uyanık´a teşekkür ederiz.

11 Nisan  2018 Çarşamba günü okulumuzda yangın tatbikatı yapıldı. Öncesinde 9. sınıflara konferans salonunda yangın ile ilgili seminer verildi.

10 Nisan Salı günü Coğrafya öğretmenimiz Rüstem Cen Uyanık ve Matematik öğretmenimiz Zafer Ağbulut ile 11 E ve 11 F sınıfı öğrencilerimiz fidan dikimi için Kayışdağına gitti.  Doğayla buluşan öğrencilerimizin herhali görülmeye değerdi.  Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi sayın Prof. Dr. Şükrü ERSOY 1 Mart 2018 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize "İklim Değişikliği ve Doğal Afetler" konulu bir konferans verdi. Sivil Savunma Kulübümüzün organize ettiği konferanstaöğrencilerimiz konuylailgili sorular sorma imkanı buldu.