29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetimizin 95 yılını  müzik öğretmenimiz Funda Yüksel ve edebiyat öğretmenimiz Sibel Günalp´in öğrencilerlerle hazırladığı programla kutladık. Cumhuriyetin ilanı ve cumhuriyet yönetim biçiminin kazanımlarını anlatan tarih öğretmenmiz Erdal Zor´un konuşmasının ardından okul müdürümüz Başöğrt. Dr. Bahire EKEN ´in cumhuriyet kadını olarak öğrencilerimize hitabı vardı. Orotoryo ve marşlarla süslenen programımıza Zeybek renk kattı.

29 Ekim 2018 sabahı Bağdat Caddesinde düzenlenen resmi törene ise 50 öğrencimizle müdür yardımcımız Suna ÖZCAN KURU ve beden eğitimi öğretmenimiz Ayşe ÖNEL katıldılar. Törende yüzme yarışlarında Kadıköy 1. olan kız takımımız Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa ÖZARSLAN´dan kupa alırken, 3. olan erkek takımımız kupasını Kadıköy Belediye başkanı Aykurt NUHOĞLU´ndan aldılar.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Okulumuz konferans salonunda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı programımız Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Okulumuz tarih öğremeni Erdal ZOR, Cumhuriyet kazanımlarından bahsetti. Okul müdürümüz Baş. Öğrt. Dr. Bahire EKEN, konuşmasında Cumhuriyet gençlerinin özelliklerine vurgu yaparken geleceğimiz öğrencilerimize cumhuriyet ve Atatürkçülük anlayışını anlattı. Sunuculuğunu öğrencimiz Ezgi Çınar'ın yaptığı  programda okulumuz Müzik öğretmeni Funda Yüksel´in 10. ve 11. sınıf öğrencileri ile  hazırladığı oratoryo ve edebiyat öğretmenimiz Ömer Faruk Kuru´nun 10. sınıf öğrencileri ile hazırladığı Kurtuluş Savaşının kazanılmasında emeği geçen Cumhuriyet Kadınlarıı sunumunu izlendi. Solo şarkıların serpiştirildiği programımızın coşkusu  okul bahçesinde söylenen marşlarla devam etti. 29 Ekim sabahı okulumuz 9. sınıf öğrencileri okul müdürümüz Baş.Öğrt. Dr. Bahire Eken´in de hazır bulunduğu Bağdat Caddesi´nde gerçekleşen törende protokol üyelerinin takdirlerini kazanan bir güzellikte yürüyüşle okulumuzu temsil etti.  Beden eğitimi öğretmenlerimiz Ayşe Önel, TuncayÇağlar´ın çalıştırdığı öğrencilerimizin yürüyüşüne  müdür yardımcımız Birce Pura da  eşlik etti.