T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi

´İstanbul´dan Elazığ´a Uzanan Sıcak Eller´ Yardım Projesi

PROJENİN ADI:

İstanbul'dan Elazığ'a  Uzanan Sıcak Eller

 

PROJENİN AMACI:

"Değerler Eğitimi"  çerçevesinde İstanbul Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi  öğrencileri  ve velilerinde yardımlaşma konusunda farkındalık oluşturmak için öğrenci ve velilerimiz  tarafından örülen atkı ve berelerin Elazığ'da ihtiyacı  olan çocuklara ulaştırılması amacımızdır. Ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde olan çocuklarla empati kurulması, el emeğinin değerinin öğrencilerimiz tarafından anlaşılması, bunun yanı sıra kırtasiye malzemeleri ve kıyafet toplanarak yine ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak ve bu vesileyle Elazığ - İstanbul  arasında  sevgi ve kardeşlik  köprüleri kurulması istenen hedeftir.

Projeyi  uygulayacağımız şehri seçerken Elazığ Valisi Murat  Zorluoğlu  Beyefendinin okulumuzun eski mezunlarından olması  etkili oldu.

 

PROJENİN UYGULAMA YERİ :

 Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve velileri

 

PROJENİN YARARLANICILARI:

Elazığ'ın bir köyü, ilkokul öğrencileri

 

PROJENİN  BEKLENEN  SONUÇLARI/ ÇIKTILARI:

Çocuklar açısından sonuçlar:

- Çocuklarımızın ekonomik açıdan dezavantajlı  olan insanlara karşı duyarlılığını ve farkındalığını  artırmak

-Yardımlaşma duygusu etrafında insani duygularını artırmak

-  Bizzat kendileri tarafından yapılan el emeği ürünler ortaya çıkarmak, böylece üretmenin verdiği mutluluğu yaşamalarını sağlamak

- Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizden olan örgü örmenin sadece anneanne veya babaanne işi olmadığını göstermek,

- Teknolojinin etkisinin hayli fazla hissedildiği günümüzde, onları biraz da olsa teknolojiden uzaklaştırarak ruhsal gelişimlerinde  pozitif etki sağlamak

-Teknolojiden uzaklaştırarak   bir hobi edinmelerini sağlamak

- Seçilen okuldaki öğrencilerin kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabilmek

 

 Veliler Açısından sonuçlar:

Velilerimiz arasındaki ilişkiyi tesis etmek  ve  yardımlaşma konusunda farkındalığı artırmak

Velilerimizin okulla olan iletişimlerini güçlendirmek

Çocukları ile beraber yapabilecekleri bir etkinlik alanı oluşturarak aile içindeki paylaşımı artırmak

Çocukların kırtasiye ve giyim ihtiyaçlarına da katkıda bulunabilmek için bizim veli ve öğrencilerimizin birlik içinde olup bu ihtiyaçları toplarken bütünleşmelerini sağlamak

PROJENİN GEREKÇESİ:

Öğrencilerimizle Onur Kurulu olarak  "Değerler  Eğitimi Proje"  çerçevesi  içerisinde bir yardım projesi yapmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak isteği ile yola çıktık. Projemizin öğrenci ve veliyi içine alması gerektiğine karar verdik. Aynı zamanda proje sayesinde teknolojiyle çok haşır neşir olan genç nesli bu alışkanlıktan biraz olsun uzaklaştırıp yeni hobiler keşfetmelerini istedik.  Unutulmaya yüz tutmuş olan ya da sanayileşmenin getirdiği bir kolaylık neticesinde hazır ürünlere yöneldiğimiz  çağımızda, gelenek göreneğimizde olan örgünün  de projemizin temelinde olmasına karar verdik. Bu noktada Onur Kurulu başkanı öğretmenimiz Hülya ASLAN ÖZTÜRK önerdiği ve önayak olduğu, bizzat her aşamasında bulunmayı istediği bu projeye rehberlik dersinde öğrencilerin de fikri alınarak karar verildi.  Daha sonra Okul Meclis başkanımız ve arkadaşlarının da katkısıyla projeye kırtasiye ve kıyafet  toplama fikri de eklendi.

 

PROJENİN ÖZETİ:

Öğrencilerimiz arasında; ihtiyacı olana duyarsız kalmamayı ve yardımlaşmanın vermiş olduğu huzur, mutluluğu hissedebilecekleri,  empati duygusunu geliştirebilecekleri ,  onları teknolojiden uzaklaştıracak hobi arayışı ve aileleri ile beraber yapabilecekleri  aynı zamanda aile içi iletişimi kuvvetlendirecek bir etkinlik ihtiyacının hissedilmesi ile projeye  karar verildi.

Sınıflarda öğrenciye, veli toplantılarında velilere, sosyal medya aracılığı ile  yakın çevreye duyuruldu.

UYGULAMA AŞAMALARI:

 Projeyi  uygulayacağımız Şehri seçerken Elazığ Valisi Murat  Zorluoğlu Beyefendinin okulumuzun eski mezunlarından olması  etkili oldu.

Önce öğrencilere duyurunun yapılması

Veli toplantısında velilere duyurulması

Velilerin ve öğretmenlerimizin  kendi çevrelerine duyurması

Sosyal medya aracılığı ile projenin duyurulması

 

 

DUYURULARDAN SONRA ;

Öğrencilere projenin yürütücüsü Kimya Öğretmeni Hülya Aslan Öztürk'ün rehberlik saatlerinde kız erkek ayırmaksızın örgü bilmeyenlere örgü öğretmesi  ile çalışmalara başlandı. Ardından, velilerimiz ördükleri atkı ve bereleri okulumuza getirdiler.

Okul Meclis Başkanı da okula duyuru yaparak kırtasiye ve giyim eşyası toplamaya başladı.

Elazığ Valisi ile iletişime geçilerek  valilik tarafından tespit  edilen Yünlüce İlkokulu ve Yünlüce Ortaokulu kardeş okulumuz oldu.

 

Süre:

Çalışmalar Kasım ayı içinde başladı. 15 Ocak 2016 tarihine kadar atkı, bere, kırtasiye ve kıyafet toplanmaya devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2016 - Güncelleme: 21.01.2022 11:39 - Görüntülenme: 886
  Beğen | 0  kişi beğendi