T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı gündem maddeleri çerçevesinde okulumuzda yapıldı. Emeği geçen velilerimize okul müdürü Alaeddin Gündüz tarafından belge takdimi yapıldı. Seçilen  okul aile birliği üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

2021-2022    DÖNEMİ OKUL AİLE BİRLİĞİ
Başkan A.Sibel Bilegen İncirkuş
Başkan Yrd. Esra Küçük
Muhasip Pelin Yörük
Üye Gökçe Yılmaz
Üye Güzide Özdemir
 Asil Denetim Hale Günaydın
Yedek Denetim Fisun Pehlivan
Yedek üye Filiz Menteşoğlu
Yedek üye Nuran Bıyıklı
Yedek üye Sibel Karakoç
Yedek Üye Türkan Tuna
Yedek Üye Şebnem Öztürk
   
Etkinlik Emine Taşçı
Etkinlik Asuman Gür
Etkinlik Sibel Erdi

2020-2021 ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ

15 EKİM 2021 GENEL KURUL'DA OKUNAN

SOSYAL FALİYET RAPORU

 

Sayın Okul Müdürümüz, Sevgili Öğretmenlerimiz ve Değerli Velilerimiz,

Sizlerin oyları ile 31 Ekim 2020 tarihinde yapılan Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısında Yönetim Kuruluna üçüncü defa seçildik.

Ben ve arkadaşlarım, karşılıksız hizmet anlayışıyla, gönüllü olarak almış olduğumuz sorumlulukları, takım çalışması ile sonuna kadar yerine getirdik.

Okulumuzun düzenlediği etkinliklerde ve projelerde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanlarında bulunduk, gereken maddi ve manevi desteği verdik.

Maddi olanakları kısıtlı ve desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize yemek, servis, okul forması, yardımcı kitap destekleri sağladık. Yardım konusunda gönüllü velilerimizle, desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimizi, kişisel bilgilerinin gizli kalmasına özen göstererek, eşleştirdik. Bu doğrultuda, maddi imkânları kısıtlı öğrencilerimize 7 adet tablet teslim ettik. Tabletlerin 1 tanesi Okul Aile Birliği tarafından, 1 tanesi Okulumuz Tarih öğretmenlerinden Hatice Özkan, 5 tanesi de harici bağışçımız Nasuh Bulut tarafından karşılanmıştır.  

 Pandemi döneminde fiziki olarak okullar kullanılamasa da,  ihtiyaçlar doğrultusunda bakım, onarım, yenileme, temizlik ve hijyen çalışmaları devam etmiştir. Uzaktan eğitim modelinin benimsendiği bu dönemde, kısıtlı saatlerde faydalanılabildiğinden yetersiz kalan EBA eğitiminin dışına çıkılarak, canlı derslere devam edilebilmesi için, Teams programı okulumuz tarafından temin edilmiş, öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından etkin olarak kullanılmıştır. 

Aynı dönemde okulumuz ana binasında;  öğretmenler odası, giriş holü ve yönetim odalarında iyileştirmeler yapılmıştır. Akademik başarıları yüksek olan öğrencilerimizin,  daha iyi koşullarda eğitim görmesi amacıyla, yemekhane ve kütüphane bölümlerimizin bulunduğu binamızda da, yenileme çalışmaları, okul yönetimi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Yine aynı dönemde, velilerimizin de isteği doğrultusunda, okulumuzun başarısı ve vizyonunu artırmaya yönelik, hazırlık sınıfının açılması için, idare ve öğretmenlerimiz ile birlikte planlı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarla içinde bulunduğumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren, İngilizce hazırlık sınıflarının eğitime başlaması sağlandı. Bununla birlikte kapasitenin çok üstünde alınan 240 kişilik kontenjan sayısı 120 kişiye indirilmiştir. Okulumuz ve öğrencilerimizin başarısı için canla başla çalışan Okul müdürümüz Alaeddin Gündüz ve ilgili dönemde görev alan Müdür yardımcılarımız Belgin Uçar ve Erdal Zor'a huzurlarınızda teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi, önceki yıllarda okul yemekhanesinin işletilmesi,  çıkılan ihalelerde, gerekli ve yeterli şartları sağlayan firmalar bulunamaması nedeniyle, Okul aile birliği tarafından yapılmaktaydı. Ayrıca personel istihdamı, sorumluluk  ve fedakarlık içeren bu iş, Okul aile birliğinin çok büyük bir zamanını alsa da, öğrencilerimizin faydası gözetilerek başarı ile yürütülmüştür. 

Pandemi koşullarında yüz yüze başlayan yeni eğitim öğretim döneminde ise, yemek hizmetinin dışardan sağlanmasına karar verilmiş, yıllardır eğitim kurumları ile çalışan bir firmadan, temin edilmeye başlanmıştır.  Tarafımızca her gün titizlikle denetlenen yemeklerden, çocuklarımızın faydalanması için siz velilerimizin desteğini rica ediyoruz.

Sizler okulumuza güvenerek çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Çocuklarımızın eğitim-öğretim ihtiyaçlarını karşılamak için, sizlerden beklediğimiz destek konusunda da bizlere güvenmenizi istiyoruz.

Okulumuz imkanlarından,  tüm öğrencilerimiz eşit şekilde yararlandığı gibi, ekonomik sorumluğun da tüm velilerimizce eşit ve adil olarak üstlenilmesini istiyoruz. Okulumuzun ana finansman kaynaklarından olan Spor salonu ve kantin kiralarından, uzaktan yürütülen 1,5 yıllık eğitim faaliyetleri sırasında,  hemen hemen hiç  gelir elde edemedik. Bu sebeple, Okul Aile Birliği olarak, şimdiye kadar anlattığımız tüm faaliyetlerimizi, siz değerli velilerimizden sağladığımız eğitime katkı payları sayesinde finanse edebildik.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde, yüz yüze eğitime geçilmekle birlikte; devlet tarafından alınan destek amaçlı pandemi tedbirlerinin devam etmesi sebebiyle, spor salonu ve kantin gelirlerimiz, belirsiz süre ile önemli ölçüde azalmıştır. Gelirlerimiz bu şekilde azalırken, bahse konu tüm personel, temizlik, bakım onarım ve eğitim faaliyetlerimiz için çok ciddi tutarlar ödemeye devam ediyoruz. Bu yüzden siz değerli velilerimizin desteğine, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. 

Sizlerden ricamız Okul Aile Birliğimizin banka hesap numarasına ya da resmi makbuz karşılığı elden nakit olarak bağışta bulunmanızdır. Bağışlarınız şeffaf,   yasalara uygun ve denetime açık olarak harcanmaktadır.

Sözlerimi tamamlarken, bu çalışmaların yapılması için bizlere destek veren okul müdürümüz Alaaeddin Gündüz, Müdür Yardımcılarımız Erdal Zor ve Belgin Uçar'a, bizlerle işbirliğinde bulunan tüm öğretmenlerimize ve okul aile birliğimize maddi ve manevi katkıda bulunan siz velilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Hep beraber olduğumuzda çocuklarımızın geleceği için çok daha güzel şeyler yapabiliriz. Bu dönemi birlikte atlatacağımıza inanıyorum.

 

Saygılarımızla,

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi

Okul Aile Birliği Başkanı

Fisun PEHLİVAN

 

 

19-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2021 - Güncelleme: 17.07.2022 13:21 - Görüntülenme: 449
  Beğen | 6  kişi beğendi