T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi

2. Ustalara Saygı Şiir Yarışması Sonuçları

  Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi'nin hazırladığı ortaokullara yönelik "2.Ustalara Saygı Ezbere Şiir Okuma Yarışması " 7 Nisan 2017 tarihinde 10.10 - 10.50 saatleri aralığında okul konferans salonunda gerçekleşti.

    "  Şiir hayatın köpüğüdür. Çağın, hayatın, bütün bilgilerin..." diyor Cemal Süreya. Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi de bu düşünceden yola çıkarak ölümsüz şairlerin eşsiz dizeleriyle buluşturdu ortaokul öğrencilerini.

      Yaşamış olduğumuz bu karamsar ve üzücü günlerde, yüzümüzün biraz daha gülmesi için düzenlenen bu yarışmada ilk olarak kahraman şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve okulun işaret dili kursu öğrencileriyle İstiklal Marşı söylendi. Yarışmada Orhan Veli'den Cahit Sıtkı Tarancı'ya , Sezai Karakoç'tan Nazım Hikmet'e birçok ölümsüz şairin şiirleri seslendirildi. Öğretmenlerin ve öğrencilerin katkıları ile değerli şairleri ve unutulmaz şiirleri anıldı. Kusursuz ezberleriyle yarışmaya katılan ortaokul öğrencilerine - Eda Nur Altın, Kasım Kaan İnce, Beyza Kaya, Gökçe Abay, Yağmur Özaktaç, Esmanur Büdün, Nehir Su Yılmazer, Efe Karaçevirgen, Yunus Emre Tekin - bu emeklerine karşılık olarak katılım belgesi verildi. Yarışma sonunda Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi'nin  tanıtım videosu izlendi. Son olarak dereceye giren öğrenciler anons edildi. Sonuçlar şöyle:

 

1.        Bostancı Atatürk Ortaokulu'ndan Yunus Emre Tekin "Mavi Gözlü Dev" şiiri ile birinci oldu.

2.        Mustafa Mihriban Baysan Ortaokulu'dan Yağmur Özaktaç  "Desem ki" şiiriyle ikinci oldu.

3.       Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu'ndan Nehir Su Yılmazer        " Mona Rosa" şiiriyle üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri 18 Mayıs 2017 Perşembe günü  HKAL 7. Bahar Şenliği'nde takdim edilecektir.

 

Yarışmamıza katılan bütün öğrencilere ve onları hazırlayan öğretmenlerine  teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.04.2017 - Güncelleme: 01.01.2020 23:02 - Görüntülenme: 1117
  Beğen | 0  kişi beğendi